Divinity Original Sin: Enhanced Edition Başlangıç Yardımı

Öncelikle bu yazı için bir makale yazarcasına araştırma yapmam gerekti. Yazıya 18.04.2016 tarihinde başlıyorum; bakalım ne zaman yayınlamış olacağım (28.07.2016).


Divinity: Original Sin (OS), aslında Divinity evreninde geçen Divine Divinity ve ardından genişletilmiş Beyond Divinity ve Divinity II serisini takip eden bir cRPG oyunu. Oyun zaman dilimi olarak Divine Divinity oyununun öncesinde geçiyor.


Oyun Larian Studios tarafından geliştirildi ve GOG'den DRM'siz olarak veya Steam veya Humble Bundle'dan satın alınabilir. Kickstarter projesi ile katılımcılardan 944 bin dolardan fazla destek alan proje şimdi yine oyunun ikincisini geliştiriyor. Bunu da yeni bir Kickstarter projesiyle başlattılar ve oyun yine yeterince finansal destek aldı! Stüdyodan yapılan açıklamaya göre, tekrar bir Kickstarter ile başlamalarının nedeni, bir önceki oyundan gelen büyük kazanca rağmen; ellerindeki bütçeyle yapabileceklerinden fazlasını yapmak istemeleri. Buraya yapılması hedeflenen tüm özellikleri listeleyemeyeceğim, ancak Kickstarter sayfasından bakabilirsiniz.

Oyunda neredeyse tüm elementler ile etkileşim mümkün.
Biz oyunun ilk sürümüne geri dönelim...

Oyun şimdiye kadar sunulmuş en kaliteli cRPG (Computer Role-Playing Game - Bilgisayar Rol Yapma Oyunu) deneyimlerinden birini sunuyor. Peki nedir cRPG?

Vikipedi'ye göre cRPG, içerisinde şu temel ögeleri barındıran oyunların girdiği kategori:
  • Karakter oluşturma - sadece seçim değil, yetenek ve deneyime göre karakteri geliştirebilme. Kendi egolarınızı tatmin edebileceğiniz karakterler oluşturabilme. Görünüşü bir yana, uzman olduğu konuları da belirleyebilme.
  • Açık dünya - Oyunun akışını oyuncunun belirleyebilmesi
  • Görevler (Quest) - Oyunun bitmesini sağlayacak ana görev ve muhtemel yan görevler
  • Genellikle fantastik bir hikaye
  • Crafting (Nesne üretimi) - Botlarınız buzda kayıyorsa altlarına çivi çakın... Veya domatesi ezip kapla birleştirerek çorba yapın; sağlığınızı artırın. Şimdiye kadar keşfedilen tarifler için tıklayın.
  • Savaş
Bunların yanına savaşta kullanılabilecek kalkan, silah vb. gibi ögeleri barındırması, bunları satın alabilme, satabilme, güçlendirebilme; savaşı sadece silahınızın gelişmişliği ile değil; aynı zamanda karakterinizin sahip olduğu beceri puanları ve zekası ile kazanabilme gibi ögeler ile haritadaki oynanamaz karakterlerle (NPC) konuşmak, alışveriş yapmak, oyundaki seçimlerin oyunun gidişatını etkilemesi vb. de eklenebilir.

Peki Divinity: OS (ve EE) bize hangilerini sunuyor?

Yukarıdakilerinin hepsini... Bunun dışında klavye ve farenizle dövüşmenizi gerektirmeyecek sıra tabanlı savaşı da sunuyor. Sıra tabanlı oyunları normalde sevmem, ancak bu oyunu görünce kararımın değiştiğini söyleyebilirim. Oyundaki savaşların gerçekçiliği ve zorluğu, satranç oynarcasına düşünmenizi gerektiriyor. Bu oyunda sıra tabanını şöyle açıklayabiliriz: Normal zamanlarda oyunda istediğiniz yere gidebiliyorsunuz, ancak savaşmanız gerektiğinde karakterleriniz (neden çoğul kullanıldığı aşağıda anlatılacak), savaş dizilimini alıyor ve sıranız geldiğinde karşınızdaki düşmana göre taktiksel oynayabiliyorsunuz. Oyunda çoğu RYO'daki gibi seviye atlama mevcut ancak sizin üstünüzdeki seviyede bulunan karakterleri yenmek için sadece elinizdeki silah yetmeyebilir.

Oyunda bölünmüş ekran (hot-seat) veya ağ bağlantısı ile çoklu oyuncu modu mevcut.
Oyunun fantezi dünyasında geçtiğini söylemiştim. Bu beraberinde büyü kullanımını da getiriyor. Üst seviyede farklı türde düşmanlarla savaşırken bunları kullanmanız gerekebilir.

Oyun aynı zamanda alışkanlıklarımızı da bozuyor. Çevrede gördüğünüz neredeyse her şeyle etkileşim kurabilirsiniz. Oyunda bulunan saf güçleri kullanarak çevrenin sizinle birlikte savaşmasını sağlayabiliyorsunuz. Mesela; yerde su birikintisi mi var? Elektrik büyüsü ile düşmanları şoke edin. Su birikintisi yok mu? O zaman yağmur büyüsü ile su alanı oluşturun... Başka bir örnek: Düşmanınız çok mu hızlı? Yağ fıçısını parçalayıp zemini yağlayın. İşini bitirmek istiyorsanız yağı ateşe verin. Oyunda yapabileceğiniz şeyler sizin hayal gücünüzle sınırlı.

Oyunun Türkiye'de gerektiği kadar ilgi görmediğini düşünüyorum, bunlardan biri oyunun ücreti; diğeri de Türkçe yamasının geç çıkması olabilir.

Donanım Haber'deki gönüllülerin çevirileri sürerken oyunun Enhanced Edition'ı (Geliştirilmiş Sürüm) (EE) duyuruldu ve tüm vanilya oyun sahiplerine ücretsiz olarak dağıtıldı. Ancak çeviriyi yürüten gönüllüler, metinlerin EE ile çok değişmesinden dolayı yeni projeye şimdilik başlamayacaklarını duyurdular. Bu devasa oyun için yazılmış bir Türkçe rehber de henüz yok.

Şimdi oyunun öne çıkan özelliklerden bazılarını yazıyorum. Normal oyunda yokken EE'de geliştirilen özellikleri eğik yazdım:
  • 100 saate yakın oynanış!
  • İki ana karakterle oynanış: Aynı zamanda takımınıza, maceranıza eşlik edecek iki karakter daha ekleyebilirsiniz.
  • Sınıfsız karakter oluşturma! Oyun başlangıcında oluşturacağınız karakterler, tüm oyunun akışını değiştirebilir. Karakter ekranındaki sınıflar, sadece hazır şablonları oluşturur. Beğenmediğiniz özelliği oyunun başında ya da sonrasında edineceğiniz puanları kullanarak değiştirebilirsiniz. Örneğin sihirbazınıza kılıç kullanmayı öğretebilirsiniz.
  • Eski RPG'leri güne getiren bir oyun: İzometrik bakış, derinlemesine karakter ve parti oluşturma, doğrusallıkla özgür keşfetme olanağı.
  • Derin hikaye, ilginç diyaloglar, etkileşimli dünya, sıra tabanlı savaş
  • AP (Action Point - Eylem Puanı), yetenek, beceri ve güçleri kullanarak taktiksel savaş
  • Tek ve eşli oyun: İkinci oyuncu istediği zaman istediği yerden girip oyuna devam edebilir (ve çıkabilir).
  • İnternet'ten veya aynı monitörde bölünmüş ekran ile oynayabilme
  • Editör ile kendi tek veya çok oyunculu görevlerinizi oluşturabilme
  • Karakter ilişkileri: Oyundaki karakterleriniz bazen aralarında sorun yaşayabilir. Bu sorunlardan dolayı oyunun sonuna yaklaştığınızda ikisinin arasında nefret doğabilir veya bu sorunları çözerek bir aşk da başlatabilirsiniz.
  • Gelişmiş nesne oluşturma (craft) sistemi: En basit tariflerden, karmaşık silahlara kadar yüzlerce tarif. Örneğin bir ağaç dalı ve çiviniz mi var? Neden çivili sopaya çevirerek bir silah oluşturmayasınız ki? Ya da bir kova mı buldunuz? Başınıza geçirin ve kask olarak kullanın (bir süre idare eder).
  • 360 derece döndürülebilen kamera
  • 350000 kelimeden fazla seslendirilmiş konuşma metni
  • Çok sayıda bölüm
  • Senaryo Editörü ile 1-4 kişi arasında oynanabilen kendi bölümlerinizi oluşturun ve paylaşın!
Divinity Senaryo Editörü ile oyundaki nesneler ile kendi bölümlerinizi yapmanız mümkün
Divinity:OS, Windows ve Mac desteği ile gelmişti. Şimdi EE ile artık oyun Linux'ta da kullanılabilir. Konsollarda ise PS4 ve Xbox One'da Focus Home Interactive tarafından satışa sunuldu.
Tüm değişiklikler için tıklayın: http://larian.com/dos_ee_changelist.pdf

Biraz daha detaya inmeden önce bazı bağlantıları paylaşayım:

Divinity OS web sitesi: http://www.divinityoriginalsin.com/
Divinity OS EE web sitesi: http://www.divinityoriginalsin-enhanced.com/

Konsol Çıkış Fragmanı


Oyunun oynadığım ilk 48 dakikası.

Ayrıntılı bilgi almak üzere bazı kaynakları aşağıya listeliyorum. Oyunun devasa bir oyun olduğunu unutmayın. Bu nedenle sadece bir kaynak yeterli olmayabilir ve bulduğunuz kaynaklar yüzlerce sayfadan oluşabilir. Ne yazık ki Türkçe detaylı bir kaynak henüz yok. Eğer yardım etmek isterseniz, birlikte bir şeyler oluşturabiliriz. İşte liste:

Wikia (Oyunun tüm serileri): http://divinity.wikia.com/wiki/Divinity_Wiki
Resmi rehber (Hala geliştirilme aşamasında): http://guide.divinityoriginalsin-enhanced.com
Kullanıcı tarafından yazılmış ayrıntılı bir rehber (Orijinal oyun için, EE değil): http://www.divinityoriginalsin.com/usergen/ivar_walkthrough.pdf
Oyunda şimdiye kadar bulunan tarif listesi (Kullanıcı tarafından yazılmış - Orijinal oyun için, EE değil): http://www.divinityoriginalsin.com/usergen/ivar_recipes.pdf
Farklı bir rehber (EE'ye uyarlanmış): http://guides.gamepressure.com/divinityoriginalsin/

Yukarıdaki listede orijinal oyun için yazılmış olanlar güncelliğini yitirmiş olabilir. Örneğin EE ile yeni karakter sınıf şablonları ve yetenekler geldi. Bunlarla birlikte yeni savaş taktikleri de kullanıma açıldı. EE hala sürekli güncelleme alan bir oyun olduğundan, yeni yazıların da geçerliliğini yitirmesi muhtemel. Ben de elimden geldiğince güncellemelere göre yazıyı güncellemeye çalışacağım. Şu anki yazı şu sürüme ait: 2.0.119.430

Doğru bir strateji ile bu düşmanı öldürebilirsiniz... Evet. Cidden!
Birçok eleştirmen tarafından yüksek puan alan oyun, genellikle tutarsız düşman zorluğundan dolayı olumsuz olarak eleştirilmiş, ancak bir düşmana karşı yenileceğinizi anladığınızda, savaştan kaçıp yeni güçlerinizi edinerek geri gelmeniz her zaman mümkün... Olumsuz eleştirilen bir konu da envanter yönetimi. Oyundaki yolculuğunuz boyunca toplayacağınız yüzlerce nesneyi düzenlemek bir süre sonra işkenceye dönüşebiliyor. Belki ileride çıkabilecek yamalarla bu sorunu da düzeltirler.

Şimdi... Yazıya biraz karmaşık başlamış olabilirim, ancak oyundaki çarpıcı detayları başa koyduktan sonra yavaşça tekrar başa dönüyorum.

Hikaye...

Oyunda Kaynak Avcısı (Source Hunter) olarak görev yapan iki ana karakteri yönlendiriyoruz. Kaynak Avcıları'nın amacı, herkesin elinde tutup kontrolünü almak istediği Kaynak (The Source) adı verilen tehlikeli sihiri ortadan kaldırmak.

Bu sırada Lekesizler (The Immaculates) adı verilen gizli bir tarikatın Koyu Taş (Tenebrium) mineralini bilinmeyen sebeplerden dolayı kazdıklarını ortaya çıkarırlar. Bu tarikat, Ölüm Şövalyeleri olarak bilinen ölümsüz ve yok edilemez savaşçılara emreden The Conduit adındaki bir varlık tarafından yönetilmektedir.

Oynanış...

Oyuna Kaynak Avcısı (Source Hunter) olarak görev yapan iki karakteri oluşturmakla başlıyoruz. Karakterin herhangi biri veya ikisini kadın veya erkek olarak seçmeniz mümkün.

Karakter Sınıfı Seçimi
Karakter seçimi oyunda ilerlemek için gerekli en önemli adım. Başta yaptığınız hatalar ile ileride kafanızı duvara vurabilirsiniz. Bu nedenle bu adımda zaman harcamak önemli. Genellikle bir yakın bir de uzaktan saldırabilecek karakter akıllı bir seçim olacaktır. Oyunda ilerledikçe iki karakter ile daha karşılaşacaksınız.

Oyunda 12 adet önceden ayarlanmış sınıf bulunuyor. Ancak oyunda her karakter yetenek puanları ile farklı bir sınıfa dönüşebilir. Örneğin bir Şovalye seçtiğinizde bunu Büyücü haline getirebilirsiniz.

İşte oyundaki öntanımlı sınıflar ve bunların çeviri ekibinin sözlüğünden alınmış Türkçe karşılıkları:

FighterSavaşçı
KnightŞovalye
RangerAvcı
Rogue Hırsız
ShadowbladeGölge Bıçak
Wayfarer Yolgezer
WizardSihirbaz
BattlemageSavaş Büyücüsü
ClericRuhban
EnchanterEfsuncu
WitchCadı
The ImmaculateLekesizler


Karakter Seçim Detay Ekranı
Her karakter için dört adet farklı nitelik bulunuyor. Ayrıca karakterinizin görselini de değiştirmeniz mümkün. Nitelikler:
  • Attributes - Özellikler
  • Abilities - Kabiliyetler
  • Talents - Yetenekler
  • Starting Skills - Başlangıç Becerileri

Oyun içinde envanter ekranında karakter nitelikleri. Mavi renkli değerler giyinilen elbise, yüzük vb. ile edinilmiştir.
Her seviye artışında bir ya da birden fazla niteliğe harcanmak puan(lar) verilir. Ne zaman ne geleceğini öğrenmek için buraya bakın. Kelimelerin anlamları birbirine çok yakın olduğundan hepsini kısaca açıklamaya çalışacağım:

Özellikler, karakter oluşturma sırasında 5 puan ile başlar. Oyuncu, bu 5 puanı içindeki özelliklerden istediğine/istediklerine kullanabilir. Her çift seviye atlandığında da bir puan gelir ve toplamda 10 puan daha kazanılabilir. Buradaki giriler karakterde her yerde kullanılabilir. Örneğin tüm 5 puanı ve sonraki puanları Güce yatırabilirsiniz (her ne kadar önerilmese de).


StrengthGüç
DexterityÇeviklik
IntelligenceZeka
ConstitutionBünye
SpeedHız
PerceptionAlgı

Burada örneğin Güç, savaşta daha fazla saldırı puanı veya nesneleri daha ileriye fırlatabilme özelliği verir. Speed, savaşlarda başlangıç Eylem Puanı'nı (Action Point - AP) belirler. Ne kadar fazla ise savaşta bir turda daha fazla işlem yapabilirsiniz. Perception seviyesi ise tuzakları ve gizli yerleri keşfetmenizi kolaylaştırır.

Eğer bir şovalyeniz olacaksa Güç, büyücünüz olacaksa da Zeka özelliklerine de yatırım yapmanız tavsiye edilir.

Kabiliyetler, savaş sırasında kullanılacak nitelikleri belirler. Şovalye ise iki elli silah kullanma, kalkan kullanma kabiliyeti; bir okçu kullanılacaksa arbalet veya yay kullanımına puan verilmesi mantıklı olacaktır. Burada seviye artırmak için gereken puan, gelinecek seviyenin puanıdır. Örneğin 0'dan 1'e geçilirken 1 puan gereklidir ancak 1'den 2'ye geçerken harcanacak 2 puanınızın olması gerekir. Seviyeye göre öğrenilebilecek kabiliyet sayısı sınırlıdır:

Seviye 1: 3 acemi kabiliyet
Seviye 2: 5 acemi kabiliyet, 2 kalfa kabiliyeti
Seviye 3: 6 acemi kabiliyet, 3 kalfa kabiliyeti
Seviye 4: 6 acemi kabiliyet, 4 kalfa kabiliyeti, 1 usta kabiliyeti
Seviye 5: 6 acemi kabiliyet, 4 kalfa kabiliyeti, 2 usta kabiliyeti

öğrenmenizi sağlar.

Yine sözlükten alınan çevirileri ile kabiliyetler aşağıda listelenmiştir:

Weapons (Silahlar)
Bow
Yay
Crossbow
Arbalet
Single-Handed
Tek-Elli
Two-Handed
Çift-Elli
Defence (Savunma)
Armour Specialist
Zırh Uzmanı
Bodybuilding
Vücut Geliştirme
Body Building ability affects saving throws against the following physical status effects: Bleeding, Blinded, Burning, Crippled, Diseased, Drunk, Infected, Knocked Down and Weak.
Vücut geliştirme kabiliyeti belirtilen fiziksel etkilere karşı koruma sağlar; kanama, göz kamaştırma, yanma, sakatlanma, sarhoşluk, bulaşma, düşme ve zayıflama
Shield Specialist
Kalkan Uzmanı
Willpower
İrade
İrade kabiliyeti belirtilen büyülü ve mental durum etkilerine karşı koruma sağlar;
Skills (Beceriler)
Aerotheurge
Hava Büyücüsü
Expert Marksman
Uzman Nişancı
Geomancer
Toprak Büyücüsü
Hydrosophist
Hidrosofist
Man-at-Arms
Silahşör
Pyrokinetic
Alev Büyücüsü
Scoundrel
Hain
Witchcraft
Efsunger
Personality (Kişilik)
Bartering
Takas
The first level of bartering appears to give approximately a 10% price reduction.
Takas ilk seviyesinde %10'luk bir indirim sağlar.
Charisma
Karizma
Charisma is a measure of how well a character can manipulate others.
Karizma bir karakterin diğerlerini ne kadar etkileyeceğinin bir ölçüsüdür.
Leadership
Liderlik
Leadership gives bonuses to party members and friendly NPCs that can see the individual character(s) with Leadership. It doesn't effect the character that has it, but a character that has Leadership can affected by another character with Leadership.
Liderlik parti üyelerine bonus verir ve karakter olarak oynamayan yanınızdaki dostunuz karakter oyuncularını bu liderlik sayesinde görebilir. Bu özelliğe sahip karakteri etkilemez, ama liderlik başka bir karakterin liderlik özelliğiyle etkilenebilir.
Lucky Charm
Şanslı Tılsım
Craftsmanship (Ustalık)
Blacksmithing
Demircilik
Demir dövme sanatı
Crafting
Zanaatkârlık
Çeşitli karışımlar hazırlayarak iksir ve diğer maddeleri üretme sanatı
Loremaster
Bilgelik
The loremaster ability allows identification of items using a magnifying glass.
Bilgelik kabiliyeti büyüteç kullanarak nesnelerin keşfini sağlar.
Telekinesis
Telekinezi
Nasty Deeds (Kirli Eğilimler)
Lockpicking
Kilit Açma
Kilitli nesneleri çözme eğilimi.
Pickpocketing
Cepçilik
NPC (karakter olarak oynamayan yanınızdaki dost)'larin üzerinden nesne çalma eğilimi.
Sneaking
Sinsilik
karakterin belli bir yerde sinsice gezinmesini ve etraftaki öğeleri araklamasını sağlayan ve tüm karakter gruplarının sahip olduğu basit bir kabiliyettir.


Burada da karakterinizin uzmanlaşmasını istediğiniz sınıfa göre yatırım yapmanız önerilir.

Yetenekler, dikkatle yatırım yapılması gereken niteliklerden biridir. Niteliklerde seviye olmamasına rağmen 4 seviyede 1 puan verildiğinden dikkatle harcanmalıdır.

Orijinal oyundaki yetenekler aşağıdadır:

All Skilled UpTüm Becerileri YükseltGives you 2 extra Ability Points to spend.Harcamak için fazladan 2 yetenek puanı verir.
AnacondaAnakondaIncreases your damage by crushing weapons by 10%.Silahları kırarak hasar verme yüzdenizi %10 artırır.
Arrow RecoveryOk KurtarmaGives you a 20% chance to recover a special arrow after shooting it.Hedefi özel bir okla vurduktan sonra oku geri kazanmak için %20 şans verir.
Back-StabberKalleşAllows a character to back-stab with daggers and knives.Karaktere hançer ve bıçaklarla arkadan yaralamaya fırsat verir.
Bigger and BetterDaha Büyük ve Daha İyiGives you 1 extra Attribute Point to spend.Harcamak için 1 ekstra yetenek puanı verir.
BullyKabadayı Gives you 50% extra damage against opponents that are slowed, crippled or knocked down. Only works with melee or ranged weaposn; not with spells.Yavaşaltılmış, yaralanmış ya da yere serilmiş olan düşmanlarınıza %50 ekstra hasar vermenizi sağlar. Sadece yakın dövüşte ya da alan vuruşlarında etkili silahlarda etkilidir; büyülerde değil.
Comeback KidGeri Dön ÇocukWhen an opponent lands the blow that should kill you, Comeback Kid will leave you with 1 health as long as you had more than 1 left.Rakibiniz sizi havaya uçurmak için geldiğinde ölmeniz gerekirken, Geri Dön Çocuk yeteneği sizi 1 canla hayatta kalmanıza yardım edecektir, tabi 1'den fazla canınız olduğu süre bu durum aynıdır.
CourageousYürekliGrants you immunity to fear but you can no longer flee from combat.Korkmaya karşı bağışık olmanızı sağlar, fakat muharebeden kaçamaz hale gelirsiniz.
DemonİblisA character with Demon has a chance to burn an opponent who strikes with a melee weapon but takes a 25% penalty to Water Resistance.İblis yetenekli bir karakter yakın dövüşle saldıran rakiplerini yakma şansına sahip olur, ama suya olan direnci %25 kadar kısıtlanır.
Elemental AffinityElemental İlişkiLowers the Action Point cost of spells by 1 when standing in a surface of the same element.Yapılan büyüyle aynı elementin yüzeyinde dururken harcanan Eylem Puanı 1 değer eksilir.
Elemental RangerElemental AvcıArrows may inflict bonus elemental damage depending on the surface on which your target is standing.Oklar, hedefinin üzerinde durduğu yüzeye bağlı olarak elemental hasar bonusu verebilir.
EscapistKaçakAllows you to flee combat even when enemies are right next to you.Düşman yanınızda olsa dahil mücadeleden kaçmanıza olanak sağlar.
Far Out ManIrak AdamIncreases the range of spells and scrolls by 2.0m.Büyü ve tomarların etki çapı 2.0m kadar artar.
Five-Star DinerLeziz YemekDoubles the effects of food.Yiyeceklerin etkisini 2 kat arttırır.
Glass CannonCam TopDoubles your recovery AP but your total vitality is decreased by 50% (including the bonus from Lone Wolf).Yenileme eylem puanı iki katına çıkar ancak toplam sağlık yarıya düşer(yalnız kurttan gelen bonus dahil).
GuerrillaGerillaDoubles your attack damage while sneaking.Sinsi pozisyondayken yapılan saldırının verdiği hasar 2 katına çıkar.
HeadstrongİnatçıGives you a 20% bonus against being Frozen, Stunned, Petrified and Knocked Down.Donma, Sersemleme, Taşlaşma ve Düşme etkileri karşısında %20 bonus verir.
Ice KingBuz KralA character with Ice King has a chance to chill an opponent who strikes with a melee weapon but takes a 25% penalty to Fire Resistance.Buz kral yeteneği rakine yakın dövüş silahıyla vurduğunda duraksamasına neden olur fakat ateş direnci %25 cezalandırılır.
Know-it-AllÇokbilmişDecreases everyone's attitude towards you by 20 but gives you 1 extra point in Intelligence.Herkesin size odaklanması 20 değer kadar azalır, ancak 1 zeka puanı kazanırsınız.
LeechKan EmiciHeals you when standing in blood.Kan üzerinde dururken iyileşmeyi sağlar.
Light StepperIşığın TakipçisiGives you a +2 Perception bonus for detecting traps and secrets.Tuzak ve gizemler için 2 algı bonusu verir.
Lightning RodParatonerMakes you immune to Stun.Sersemlemeye karşı bağışıklık verir.
Lone WolfYalnız KurtA character with Lone Wolf can no longer have a companion but receives a 80% bonus to base vitality, 2 bonus to Recovery and maximum Action Points and an extra ability point on level up.Yalnız Kurt yetenekli karakterin yaverleri olmaz. Ancak %80 sağlık bonusu, 2 yenileme ve maksimum eylem puanı bonusunun yanında bir kabiliyet için seviye atlama bonusu verilir.
Morning PersonSabahçıWhen resurrected, you revive to full health.Dirildiğinde sağlığı tam olarak yerine gelmiş olur.
My PreciousKıymetlimEvery time you hit or get hit, your gear has a 50% chance of not losing durability.Aldığınız veya vurduğunuz darbelerde sahip olduğunuz eşyaları kaubetme şansınız %50 azalır.
OpportunistFırsatçıGives you the ability to perform attacks of opportunity.Saldırı fırsatçılığı yapmanıza olanak sağlar.
PackmuleDeve YüküIncreases the amount of weight you can carry.Taşınabilir ağırlık kapasitesini arttırır.
Pet PalHayvan ErbabıEnables you to talk to animals.Hayvanlar ile konuşabilmeyi sağlar.
Picture of HealthSağlığın SuretiGives you 5% × Man-at-arms extra Vitality.%10xAsker kadar sağlık bonusu verir.
PoliticianPolitikacıGives you 2 bonus points in Charisma but you lose a point in Intelligence.2 karizma puanı artarken 1 zeka puanı kaybedersiniz.
QuickdrawSeri ÇekmeReduces 1 AP from the cost of using ranged weapons.Silah kullanımıyla alakalı harcanan eylem puanını 1 azaltır.
ScientistBilim AdamıGives you a bonus point in Blacksmithing and in Crafting.Demircilik ve işçilikte bonus puanı kazandırır.
SidestepYan ÇizmeGives you 10% extra chance to evade hits.Darbeden kaçınma şansı %10 artar.
SidewinderYan SaranRemoves your defense penalty when flanked.Etkin olduğunda savunma cezanız kalkar.
SpeedcreeperHız SürüngeniA character with Speedcreeper moves at normal speed while sneaking.Sinsi moddaki hareket hızı normal durumunuzdaki gibi olur.
Stand Your GroundDik DurA character with Stand Your Ground cannot be knocked down.Dik Dur ile karakter düşürülemez olur.
StenchPis KokuDecreases everyone's attitude towards you by 25 but melee opponents will find you less attractive in combat.Düşmanların size odaklanması 25 değer azalır, fakat bu durum yakın dövüşçüleri kapsar.
Swift FootedÇabuk AyaklıGives you a 20% movement bonus.%20 hareket bonusu verir.
Thick SkinKalın DeriliGives you 5 extra base armour + Man-at-arms × 2.Fazladan 5 zırh ve x2 Asker verir.
Voluble MageGeveze BüyücüGives you immunity to Muted.Dil tutulmasına bağışıklık sağlar.
Walk it OffKurtul ŞundanReduces all status duration by 1 turn. This also affects positive statuses.Durumunuzdaki etkileri 1 tur azaltır. Tabi lehinize olacak durumları.
Weather the StormFırtınayı GöğüsleGives you a 10% × Man-at-arms extra Magic Resistance.Asker x%10 ekstra büyü direnci verir.
WeatherproofRüzgar GeçirmezMakes you immune to environmental effects.Çevresel etkilere karşı bağışıklık sağlar.
What a RushBu Ne TelaşIncreases your recovery and maximum Action Points by 2 when your health is below 30%.Sağlığınız %30'un altına düştüğünde maksimum eylem puanı ve yenilenmeniz artar.
ZombieZombiLets you heal from poison but causes damage from regular healing.Sizi zehirden arındırır fakat sağlık durumunuzda hasara neden olur.

Beceriler, edinilen Kabiliyetler'e göre öğrenilebilecek özel güçlerdir. Savaş sırasında veya gezinirken kullanılabilir. Beceriler satın alınan veya okunan kitaplarla öğrenilebilir. Aynı zamanda da formül ile oluşturulabilir. Başlangıçta seçilen öntanımlı sınıfa göre 3 adet beceri seçilebilir.

Orijinal oyundaki beceriler aşağıdadır. EE ile yeni beceriler eklendiyse tablo güncellenecektir:

Aerotheurge Skills (Hava Kışkırtan Becerileri)
Air Resistance Shield
Hava Kalkanı
Enchant self or ally with an air shield.
Kendini veya müttefikini bir hava kalkanıyla efsunlar.
Become Air
Havalaşma
Absorb half of all physical damage dealt.
Alınan tüm fiziksel hasarın yarısını emer.
Bitter Cold
Yakıcı Soğuk
Chill a target.
Bir hedefi sakinleştirir.
Blitz Bolt
Ok Saldırısı
Shoot a bolt of electricity that deals 11-12 damage.
11-12 hasar değerinde elektrikli bir ok atar.
Chain Lightning
Zincirleme Yıldırım
Shoot a stunning bolt of lightning that forks on impact and deals 22-24 damage to each target.
Çatallaşan yıldırım oku yaratır ve hedefe 22-24 değerlik hasar verir.
Farseer
Uzağı Gören
Grant a target improved Sight
Bir hedef görüşe daha açık hale gelir.
Feather Drop
Yumuşak Düşüş
Throw an item or character up high and land it safely on the ground.
Bir nesne veya karakteri yükseltip daha güvenli bir yere taşır.
Headvice
Kelle Kıskacı
A magical claw hold. Deals 9-11 damage.
Büyülü bir kıskaç baskı yapar ve 9-11 değerlik hasar verir.
Immune to Electrified
Elektriklenmeye Bağışıklık
Make a target immune to being Electrified.
Hedefini elektriklenmeye bağışık hale getirir.
Invisibility
Görünmezlik
Become invisible.
Görünmez olur
Lightning Strike
Yıldırım Darbesi
Jump from one target to the other, stunning them and dealing 14-16 damage.
Bir hedeften diğerine atlatır ve rakiplere çarparak 14-16 değerlik hasar verir.
Lightning Bolt
Yıldırım Oku
Shoot a stunning bolt of lightning that deals 16-18 damage.
16-18 değerlik şok edici yıldırım oku yaratır.
Make Invisible
Görünmez Kıl
Set Invisible status on a target.
Hedefine görünmezlik statüsü kazandırır.
Removed Petrification
Taşlaşmayı Kaldır
Cures petrification.
Taşlaşmayı tedavi eder.
Shocking Touch
Şok Edici Dokunuş
Electrify a nearby target.
Yakın hedefi elektrikler
Storm
Fırtına
Create a lightning storm that randomly picks targets and deals 29-32 damage.
Bir fırtına yaratır ve rastgele hedeflere 29-32 değerlik hasar verir.
Summon Air Elemental
Hava Elementali Çağır
Summon an Air Elemental to fight for you for a while.
Yanında savaşmak üzere geçiçi bir süreliğine hava Elementali çağırır.
Teleportation
Işınlanma
Throw an item or character up high and drop it to the ground, dealing 17-21 damage.
Bir öğe veya karakteri havaya kaldırır ve yere bırakır, ancak 17-21 değerlik hasara neden olur.
Tornado
Kasırga
Removes surfaces from the battlefield.
Savaş alanındaki katmanları kaldırır
Expert Marksman Skills (Uzman Avcı Becerileri)
Arrow Spray
Ok Püskürtme
Fire multiple arrows in a wide arc, each arrow dealing 4-5 damage if it hits.
Geniş açıyla oklar gönderir, isabet eden her ok 4-5 değerlik hasar verir.
Barrage
Yaylım Ateşi
Fire multiple arrows in a straight line, each dealing 60% of weapon(piercing) damage.
Düz bir hat boyunca oklar gönderir, silahın delici hasarının %60'ı kadar etki gösterir.
Doctor
Doktor
Cures Weak, Blind, Mute, and Infectious Disease
Zayıflık, göz kamaşması, dil tutulması ve bulaşığı hastalığı tedavi eder.
First Aid
İlk Yardım
Cures Bleeding, Crippled, and Diseased
Kanama, sakatlık ve hastalığı tedavi eder.
Minor Charm
Kısmi Ayartma
Try to charm a character and make him fight for you.
Bir hedefi ayartmayı dener ve onu kendi safına çeker.
Infect
Bulaştırma
Plant a disease on a nearby target.
yakındaki bir hedefin hastalanmasına neden olur.
Mute
Sağır
Mute a target.
Hedef becerilerini kullanamaz.
Ranged Power Stance
Uzak Menzilli Güç Pozisyonu
Improve damage with bow and crossbow. (Toggle Stance)
Yay ve arbalet hasarını artırır. (Pozisyon değiştir)
Ranged Precision Stance
Uzak Menzilli Hassasiyet Pozisyonu
Improve chance to hit with bow and crossbow. (Toggle Stance)
Yay ve arbalet ile hasar verme şansını artırır. (Pozisyon değiştir)
Rapture
Mest Olma
Charm a character into becoming an ally.
Bir karakteri ayartır ve onu müttefik haline dönüştürür.
Ricochet
Seksek
Fire a normal arrow that deals 70% of weapon(piercing) damage and then forks off to the next target.
Silahın kritik hasar değerinin %70'i kadarlık hasar veren normal bir ok atar ve sonrasında bir sonraki hedefe çatallanır.
Survivor's Karma
Kurtulan Tâlihliler
Increase your luck and that of the allies around you.
Senin ve etrafındakilerin şansını artırır.
Tactical Retreat
Taktik Geri Çekilme
Jump out of a hazardous situation.
Tehlike arzeden bir durumdan uzaklaşmak.
Treat Poisoning
Zehir Tedavisi
Cures poison
Zehir tedavisi
Geomancer Skills (Yer Kahini Becerileri)
Acid Breath
Asit Nefesi
Poison and damage multiple targets for 18-21 damage.
Aynı anda bir çok hedefi etkileyen zehirdir ve 18-21 değerlik hasar verir.
Bless
Kutsama
Bless a target.
Bir hedefi kutsar.
Blessed Earth
Kutsal Toprak
Bless allies around you.
Etrafındaki müttfiklerini kutsar.
Boulder Bash
Kaya Darbesi
A Boulder comes crashing from the sky. It does 10-12 damage to anything within a 2.0m range from impact.
Gökten kaya parçası düşer.
Deadly Spores
Ölümcül Hücreler
Launch multiple poisonous spores that deal 17-21 damage each.
17-21 değerlik hasarar neden olan zehirli hücreler gönderir.
Earth Resistance Shield
Toprak Kalkanı
Enchant self or ally with an earth shield.
Kendini veya müttefiklerini toprak kalkanıyla büyüler.
Earthquake
Deprem
Knocks down characters, deals 23-28 damage, and creates random ooze surfaces.
Kişileri düşürür, 23-28 değerlik hasar verir.
Fortify
Derman Takviyesi
Give a target magical armour.
Hedefe büyülü zırh verir.
Immune to Poisoning
Zehirlenmeye Bağışıklık
Make a target immune to being Poisoned.
Hedefin zehire karşı bağışıklı olmasını sağlar.
Magical Poison Arrow
Büyülü Zehir Oku
Cast a poisonous magical arrow that does 14-17 damage.
Zehir hasarı veren büyülü bir ok atar. 14-17 hasar verir.
Magical Poison Dart
Büyülü Zehir Dartı
Cast a magical poisonous dart that does 7-9 damage.
7-9 hasarlık büyülü bir sırık atar.
Midnight Oil
Gece Yağı
Create an oil surface.
Yağlı yüzey oluşturur.
Nature's Curse
Doğanın Laneti
Curse enemies around you.
Etraftaki düşmanları lanetler.
Petrifying Touch
Taşlaştıran Dokunuş
Egotistical
Yakındaki hedefi taşa dönüştürür.
Summon Bloodswarm
Kan Arıları Çağırma
Summon a swarm of Blood Wasps to control.
Kan Arılarını hizmetinize çağırır.
Summon Earth Elemental
Toprak Elementali Çağırma
Summon an Earth Elemental to fight for you for a while.
Mücadele esnasında Toprak Elementali Çağırır
Summon Spider
Örümcek Çağırma
A large spider joins you in battle.
Dev örümcek mücadeleye katılır.
Summon Wolf
Kurt Çağırma
Call forth a white wolf from the cold North.
Kuzeyin soğuğundan bir Ak Kurt çağırır.
Hydrosophist Skills (Hidrosofist Becerileri)
Cleansing Water
Arındıran Su
Cures Blind, Mute, Disease, Infectuous Disease, Bleeding, Crippled.
Bazı etkileri tedavi eder.
Freezing Touch
Donduran Dokunuş
Freeze a nearby target.
Yakındaki hedefi dondurur
Hail Attack
Dolu Saldırısı
8 ice shards rain from the sky, each doing 25-31 damage to anything with a 15.0m range from impact.
Gökten 25-31 hasarlık dolu yağmuru başlatır.
Ice Shard
Buz Parçası
Shoot a chilling shard of ice that deals 9-10 damage.
9-10 hasarlık dondurucu buz parçası atar.
Ice Wall
Buz Duvarı
Create a wall to block off enemies or to lock them inside. Deals 10-12 damage.
Düşmanı engelleyen veya oraya hapseden buzdan duvar oluşturur.
Immune to Burning
Yanmaya Bağışıklık
Make a target immune to Burning.
Hedefini yanmaya bağışık hale getirir.
Mass Disease
Salgın
Disease all enemies within an area
Alandaki tüm düşmanlar hastalanır.
Mass Slow
Kitlesel Yavaşlatma
Slow enemies around you.
Etraftaki düşmanlar yavaşlar.
Minor Heal
Kısmi Şifa
Heal 11 vitality on a target over 3 turns.
Hedefe 3 tur boyunca 11 puanlık iyileştirme yapar
Rain
Yağmur
Create water surfaces.
Su yüzeyi oluşturur.
Restoration
Yenilenme
Immediately heal a target for 46 vitality.
Hedefe 46 puanlık iyileştirme yapar
Piercing Ice Shard
Delici Buz Parçası
Shoot a freezing shard of ice that deals 12 damage.
12 hasar değerlik dondurucu buz dondurucu buz parçası atar.
Strong Regenerate
Keskin Rejenerasyon
Heal 21 vitality on a target over 2 turns.
Hedefe 2 tur boyunca 21 değerlik sağlık basar
Slow Current
Yavaş Akım
Slow a target.
Hedefi yavaşlat
Summon Ice Elemental
Buz Elementali Çağırma
Summon an Ice Elemental to fight for you.
Buz Elementalini müsabakanıza çağırır.
Water of Life
Ab-ı Hayat
Magically gain Constitution.
Büyüsel yapı kazanımı.
Water Resistance Shield
Su Kalkanı
Enchant self or ally with a water shield.
Kendinizi veya müttefiğinizi su kalkanıyla koruyun.
Winterblast
Kış Fırtınası
Freeze and hurt multiple targets for 18-20 damage
Çoklu hedeflerinize 18-20 hasar vererek dondurun ya da yaralayın.
Man-at-Arms Skills (Asker Becerileri)
Battering Ram
Koçbaşı
Rush forward in a straight line to a point far away, hitting all enemies in your path with 50% of weapon damage.
İleri doğru düz bir çizgide koşarak, yolunuz üzerindeki tüm düşmanlarınıza silah hasar değerinin %50's kadar vurur.
Crippling Blow
Sakatlayan Darbe
Cripple a target. Deals 30% of weapon damage.
Hedefi sakatlar. Silahınızla %30 hasar verir.
Crushing Fist
Ezici Yumruk
An enormous fist smashes your enemy and knocks them down. Deals 4-6 damage.
Muazzam bir yumrukla düşmanlarınıza vurur ve onları yere serer. 4-6 hasar verir.
Cure Wounds
Yara Kürleme
Immediately heal a nearby target for 51 vitality.
51 yaşam enerjisi ile yanınızdaki hedefleri anında iyileştirir.
Divine Light
İlahi Işık
Decreases Willpower and Bodybuilding
İradeyi ve kas gücünü azaltır.
Draw Blood
Kanayan Yara
Inflict a bleeding wound. Does 50% of weapon damage.
Kanayan yara açar. Silah hasar değerinin %50'si kadar hasar verir.
Dust Devil
Şeytan Hortumu
Spin around with your weapon and hit all adjacent enemies for 90% of weapon damage.
Silahınızın etrafında dönererek yanı başınızdaki düşmanlars silah hasarının %90'ı kadar hasar verir.
Encourage
Teşvik
Encourage allies around you.
Müttefiklerinize cesaret verir.
Eroding Strike
Sarsıcı Atak
Weaken your target. Does 30% of weapon damage.
Hedefinizi zayıflatır. Silahla %30 hasar verir.
Flurry
Bora
Attack with a flurry of your weapon and deal 100% of weapon damage.
Yere serilmiş müttefiğinize yardım ederek kollar, ya da yanan birine yavaşça vurarak yangınını söndürür.
Helping Hand
Yardım Eli
Help a Knocked Down friend back up, or pat out a Burning one.
Yere serilmiş müttefiğinize yardım ederek kollar, ya da yanan birine yavaşça vurarak yangınını söndürür.
Inspire
İlham
Inspires allies around you.
Etrafınızdaki müttefikleri hareketlendirir.
Lower Resistances
Direnç Düşürücü
Decreases all physical and elemental resistances of enemies around you
Etrafınızdaki düşmanlarınızın tüm fiziksel ve elementsel dayanıklılığı azaltır.
Melee Power Stance
Yakın Dövüş Güç Pozisyonu
Improve damage of melee attacks. (Toggle Stance)
Yakın dövüş ataklarındaki hasarı arttırır. (Durum değiştirme)
Melee Precision Stance
Yakın Dövüş Hassasiyet Pozisyonu
Improve chance to hit with melee attacks. (Toggle Stance)
Yakın dövüş ataklarının vurma şansını arttırır. (Durum değiştirme)
Nullify Resistances
Direnç İptali
Decreases all physical and elemental resistances of enemies around you
Etrafınızdaki düşmanlarınızın tüm fiziksel ve elementsel dayanıklılığı azaltır.
Phoenix Dive
Anka Kuşu Dalışı
Teleport to another spot, leaving behind a fire surface.
Başka bir noktaya ışınlanıp arkasında bıraktığı yüzeyi ateşiyle yakar.
Rage
Gazap
Enter an enraged state.
Öfkeli duruma geçiş.
Terror
Terör
Make enemies around you flee and cower.
Etrafınızdaki düşmanlarınızı kaçıştırır ve suspus eder.
Whirlwind
Hortum
Perform a whirlwind attack, hitting enemies around you for 120% of weapon damage.
Dönen rüzgar atağı yaratır, etrafınızdaki düşmanlarınıza silahla %120 hasar verir.
Pyrokinetic Skills (Alev Tutan Becerileri)
Burn My Eyes
Yak Gözlerimi
Target gains a temporary Perception bonus.
Hedef geçici bir algı bonusu kazanır.
Burning Blaze
Yangın Ateşi
Cast 2 projectiles of magical fire that deal 14-17 damage each.
2 çeşit büyü ateşi fırlatır ve her biri 14-17 hasar verir.
Burning Touch
Yakan Dokunuş
Set fire to nearby target. Damage: 8-8
Yakındaki hedefi ateşe verir. Hasar: 8-8
Explode
Patlama
Deals 18-20 damage to yourself and those within 6.0m around you.
Kendine ve 6.0m etrafına 18-20 değerinde hasar verir.
Fire Resistance Shield
Ateş Kalkanı
Enchant self or ally with a fire shield.
Kendinizi ya da müttefiğinizi ateş kalkanı büyüsüyle korur.
Firefly
Ateş Böceği
Create a fire surface.
Yanan bir yüzey yaratır.
Flare
Parlama
Cast magical heat that does 10-11 damage.
10-11 hasar ile alev büyüsü atar.
Immolation
Kurban Etme
Instantly set a target on fire. Deals 15-18 damage.
Aniden hedefi ateşe verir. 15-18 hasar verir.
Immune to Freezing
Donmaya karşı bağışıklık
Make a target immune to being Frozen.
Hedefi donmaya karşı bağışıklı kılar.
Infectious Flame
Bulaşıcı Alev
Cast a magical flame that forks on impact and does 19-22 damage to each target.
Bir çeşit ateş büyüsü olup kollara ayrılarak her bir hedefe 19-22 hasar verir.
Lava Core
Lav Çekirdeği
Create lava.
Lav yaratır.
Meteor Shower
Meteor Yağmuru
8 fireballs come crashing from the sky. Each does 29-35 damage to anything within a 2.0m range from impact.
8 ateş topu yanarak gök yüzünden iner. Herbiri 2.0m alan içerisindeki herşeye 29-35 hasar verir.
Purifying Fire
Arındıran Ateş
Removes Burning, Frozen, Stun, Charm, Petrified, Healing and Shields.
Yanmayı, donmayı, sersemletmeyi, cazibeyi, taşlaştırmayı, iyileştimeyi ve kalkanları kaldırır.
Self-Immolation
Kendini Yak
Create a fire surface around yourself
Etrafında yanan bir ateş yüzeyi oluşturur.
Small Fireball
Küçük Ateştopu
Cast an explosive ball of fire that does 15-19 damage to anything within 4.0m of impact.
Bir tür patlayıcı ateş topu yaratır ve 4.0m alanı içerisindeki herşeye 15-19 hasar verir.
Smokescreen
Sis Perdesi
Create a smokescreen.
Dumanbulutu oluşturur.
Summon Fire Elemental
Ateş Elementeli Çağırma
Summon a Fire Elemental to fight for you.
Ateş elementini senin için savaşmak üzere çağırır.
Wildfire
Çılgın Ateş
Haste a target.
Hedefi hızlandırır.
Scoundrel Skills (Hain Becerileri)
Charming Touch
Cezbedici Dokunuş
Charm a target.
Hedefi ayartır.
Cloak and Dagger
Pelerin ve Hançer
Teleport, leaving behind a smokescreen
Ardında dumanbulutu bırakarak ışınlanmayı sağlar.
Daggers Drawn
Bıçakları Çekmek
Erupt with a barrage of stabs and cuts and deal 100% of weapon damage.
Bıçak ve kesiklerle bir baraj saldırısı olacak şekilde patlama yaratır ve silah hasar kapasitesinin %100'ü kadar hasar verir.
Eye Gouge
Göz Oyma
Blind a target. Does 30% of weapon damage.
Hedefi kör eder. Silahla %30 hasar verir.
Fast Track
Hızlı Geçiş
Become hastened for a short while.
Kısa bir süre için hızlandırır.
Lacerate
Yaralama
Inflict bleeding. Does 50% of weapon damage.
Kanamaya sebep verir. Silah hasar kapasitesinin %50'si kadar hasar verir.
Precise Incision
Hassas Kesik
Weaken a target. Deals 30% of weapon damage.
Hedefi zayıflatır ve %30 silah hasarı verir.
Razor's Edge
Bıçak Sırtı
Stun a target. Deals 50% of weapon damage.
Hedefi hareket edemez hale getirir ve %50 silah hasarı verir.
Self Medicate
Meditasyon
Removes Bleeding, Crippled, Blinded and Weakened status on self
Kendi üzerindeki Kanamayı, Sakatlığı, Körlüğü ve Zayıflıkları siler.
Trip
Çelme
Knock Down a target. Deals 5-5 damage.
Hedefi yere düşürür. 5-5 hasar verir.
Venomous Strike
Zehirli Vuruş
Poison your target. Deals 30% of weapon damage.
Hedefi zehirler. %30 silah hasarı verir.
Walk in Shadows
Gölgelerin İçinde
Become invisible.
Görünmez olmak.
Wind-Up Toy
Rüzgar Oyuncağı
A mechanical bomb that you can control remotely.
Uzaktan kontrol edilebilen mekanik bir bomba.
Witchcraft Skills (Efsunger Becerileri)
Absorb the Elements
Element Özümseme
Grant higher resistances against the elements.
Elementlere karşı yüksek dayanıklılık sağlar.
Blind
Kör
Blind a target.
Hedefi kör eder.
Bloodletting
Kan Dökme
Make your target bleed. Deals 5-6 damage.
Hedefte kanama etkisi yaratır. 5-6 hasar verir.
Death Punch
Ölüm Yumruğu
Deal 66-81 damage to a target near you.
Yanındaki hedefe 66-81 hasar verir.
Destroy Summon
Çağrılanı Yok Et
Deal immense damage to a summoned creature.
Çağrılan yaratığa çok büyük bir hasar verir.
Drain Willpower
İrade Boşaltma
Decrease a target's Willpower.
Hedefin iradesini azaltır.
Enfeebling Touch
Bitkinleştiren Dokunuş
Weaken an Enemy
Düşmanı zayıflatır.
Horrific Scream
Korkunç Çığlık
Make enemies around you flee and cower.
Etrafdaki düşmanların kaçıp saklanmasına yol açar.
Invulnerability
Yaralanmazlık
Make yourself invulnerable.
Kendinizi yaranalamaz hale getirir.
Malediction
Beddua
Curse an enemy
Düşmanı lanetler.
Mass Weakness
Kitlesel Bitkinlik
Weaken all enemies within an area
Alandaki bütün düşmanları zayıflatır.
Oath of Desecration
Sadakatsizlik Yemini
Bestow a damage boost upon an ally
Müttefiklerinin hasar verici niteliğini arttırır.
Resurrect
Dirilt
Resurrect a dead ally to 20% of its health at a location within 10.0m.
10.0m alan içerisinde ölmüş bir müttefiğinize canının %20 'sini vererek yeniden canlandırır.
Soulsap
Ruh Bozan
Lower all of the target's powers and abilities.
Tüm hedeflerin güçlerini ve yeteneklerini azaltır.
Summon Armored Undead Decapitator
Zırhlı Ölümsüz Cellat Çağırma
Animate a forgotten knight.
Unutulmuş bir şövalyeyi diriltir.
Summon Undead Warrior
Ölumsüz Savaşçı Çağırma
Dark magic scours the battlefield and resurrects a long-dead soldier.
Kara büyü savaş alanını sarar ve uzun süredir ölü olan askerleri diriltir.
Unlock Magic
Açan Büyü
Unlock a magically locked door or container.
Büyü ile kilitlenmiş kapıyı ya da konteyneri açar.
Vampiric Touch
Kan Emici Dokunuş
Damage another, heal yourself...
Diğerine hasar verip sizi iyileştirir...
Diğer Beceriler
Staff Of Magus
Rahibin Asası
Launch a magical missile from your staff that deals 80% of weapon damage.
Elinizdeki asadan büyülü bir füze ateşlenir, silah hasar kapasitesinin %80'i kadar hasar verir.

Oyunun arayüzü ile ilgili yazı umarım en kısa zamanda burada olacak. Yorumlarınızı ve sorularınızı aşağıdan sorabilirsiniz.

Yine başta verdiğim oyunun ilk 48 dakikası videosunu izleyebilirsiniz:


İyi oyunlar.

Faydanılan bazı kaynaklar:

http://www.divinityoriginalsin-enhanced.com/en/game/heroes
http://forum.donanimhaber.com/m_112752762/tm.htm
http://oyungezer.com.tr/haber/38542-divinity-original-sin-inceleme
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1KjXNBJuAVrWTEOXAo5F1Wk8wylJROaBoVh1bEmmrGbc/edit#gid=1175146501

Yorumlar

  1. hocam eline koluna sağlık baya uğraşmışsın ve güzel bir şey ortaya çıkarmışsın. Çoğu şeyi anlamama yardımcı oldu. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorun icin tesekkurler. Yardimci olabildiysem ne mutlu :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar